KREUKEN, WENDEN
EN KEREN


GROEPSTENTOONSTELLING
SUZANNE DE GRAAF
MIES BAARS
ANNE-WILL LUFTING


01/02 - 01/03
ANNE-WILL LUFTING
Het beeldend werk van Anne-Will Lufting toont een onderzoek naar het spanningsveld tussen perfectie en imperfectie. Door zich te meten met het materiaal ontstaan verrassende wendingen. Na het vervormen vindt de laatste handeling plaats door terug te keren naar de essentie van de schilderkunst: het aanbrengen van kleur op een oppervlak. Gelijk als in een dans verbeelden haar werken een spel van aantrekken en afstoten.
SUZANNE DE GRAAF
Suzanne de Graaf maakt beelden die enigszins ongemakkelijk zijn. Het gaat over momenten die je niet helemaal begrijpt. Haar werk presenteert een tactiele, sensuele en verleidelijke manier om orde te scheppen en onbegrijpelijke emoties en tegenstrijdigheden zichtbaar te maken. Wezens die aan het plafond en de muren hangen en ook op de vloer staan, gemaakt van een zelf uitgevonden techniek; het gieten van gips in neopreen genaaide vormen.
MIES BAARS
Veelal opgebouwd uit- of geconcentreerd rondom bestaande voorwerpen, houden de beelden van Mies Baars zich op in het grensvlak tussen realiteit en verbeelding. De oorspronkelijke voorwerpen blijven zichtbaar, maar zijn niet langer functioneel. De scheiding van object en functie is geen doel op zich, maar onderdeel van een werkwijze; een herschikking om schaalverschillen te vereffenen en bestaande rangorde te doorbreken.


Tweede Tuindwarsstraat 4
1015 RZ Amsterdam
info@kunstkan.nl

Openingstijden
Donderdag t/m Zaterdag
13.00 t/m 18.00