AGENDA


Zaterdag 7 november tot en met zaterdag 5 december: Kunst Kan... Pres(en)teren -Duotentoonstelling Petra Wiek en Robert Verhaaf

Zaterdag 7 november 11.00-20.00 17:00 Vernissage openingspraatje Robert Verhaaf
Muzikale toets door kunstenaar/ dichter/performer Anne Tjerk – Mante van 16.00 tot 18.00 maximaal 4/5 personen in galerieruimte.

Zondag 22 november – 17.00 Lezing en performance Raamwerk door Petra Wiek en Robert Verhaaf

Zaterdag 5 december – 11.00-20.00 Finissage

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVERIGE ACTIVITEITEN


Cursus portrettekenen bij Kunst Kan...
Gezichten vertellen een heel verhaal. Maar hoe krijg je dat op papier? Het maken van een portret is spannend. Niet altijd even gemakkelijk natuurlijk maar iedereen kan op zijn of haar niveau een boeiend werk maken. En op zoveel manieren. Realistisch of experimenteel, misschien geabstraheerd. Naar een levend model of naar een foto. En uiteraard een zelfportret.

Het portret inspireert al eeuwen. Van egyptisch-romeinse Fajoemportretten tot Marlene Dumas. Met verbeelding, enerzijds geworteld in een traditie en anderzijds op de vleugels van het experiment, gaan we aan de slag met verschillende technieken en persoonlijke wensen. Scraperboard voor wie er zin in heeft of collage en transfers.

Maar ook de praktische kanten van het portret, het standpunt, een gezicht van boven of onderaf gezien, omhoog of omlaag of over de schouder kijkend, krijgt aandacht. En vorm en volume. Waar je op moet letten als je de mond en de ogen tekent. De complexiteit van het geheel vangen in een moment.
Deze cursus is voor iedereen die plezier heeft in tekenen.

De cursus wordt gegeven door Paul Wiegman en bestaat uit 10 lessen op donderdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur. De eerste les is 24 september. De volgende lessen zijn op 1, 8, 22 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en op 3 december.
De cursus kost € 250,00 exclusief materiaal. Papier en houtskool is wel aanwezig. Maximaal 6 deelnemers.

Workshop
Ook als bedrijfsuitje of teambuilding-activiteit is portrettekenen naar model is mogelijk. Naar elkaar kijken en bekeken worden en de resultaten van elkaars werk bekijken en bespreken tijdens een éénmalige workshop is een bijzondere ervaring.

Voor meer informatie en aanmelden kan je een e-mail sturen naar
info@kunstkan.nl, paulwiegman@xs4all.nl of bel 06 20302849

KUNST KAN... VRIENDEN MAKEN
Draag bij aan het vernieuwde concept van de buurt galerie en wordt vriend van de Kunst
Kan…. voor slechts 60 euro per jaar en geniet van de vele ontmoetingen, tentoonstellingen en andere evenementen in 2020. Je helpt ons op deze manier een bijdrage te leveren aan de programmeringskosten, kunstenaars honoraria, rondetafelontbijten, concerten en de publicaties.
Daarnaast ontvang je 5 keer per jaar een kleine publicatie met achtergrond informatie van de tentoonstellingen/presentaties. Deze dient wel opgehaald te worden in de presentatieruimte zelf.

DOEN?
Maak 60 euro over op rekening van Stichting What Art Can Do, NL55INGB0008350633 onder vermelding Vrienden van KUNST KAN + emailadres en wij houden je van alle activiteiten op de hoogte.

Op Facebook en Instagram posten wij regelmatig updates. Meldt u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Tweede Tuindwarsstraat 4
1015 RZ Amsterdam
info@kunstkan.nl

Openingstijden
Donderdag t/m Zaterdag
13.00 t/m 18.00
︎   ︎  ︎ ︎