VERKEREN

L’Age D’Or presenteert 'In Hysteria' 
Een groepstentoonstelling, samengesteld door Baharak Dehghan and Lula Valletta

05/09 - 27/09
Collage
Kunst Kan heeft voor de maand september de kunstenaar Baharak Dehghan gevraagd een tentoonstelling samen te stellen. In nauwe samenwerking met collagist Lula Valletta als co-curator heeft dit geresulteerd in een prachtige selectie collages van twaalf kunstenaars (waaronder zij zelf) die middels video, werken op papier en performance de rijkdom van het genre tonen.

Omdat ‘In Hysteria’ zeer verschillende kunstenaars  bijeenbrengt in een uitgesproken geheel, kan de tentoonstelling zelf ook worden gezien als een collage.

Baharak Dehghan
Baharak Dehghan (Teheran, Iran) verhuisde in 2001 naar Amsterdam en studeerde in 2006 af als modeontwerper aan de Gerrit Rietveld Academie. Dehghan is gefascineerd door het mysterie en de dubbelzinnigheid van het surrealisme. De laatste jaren ontwikkelde ze haar persoonlijke stijl met onder meer collages waarbij oude plaatjes worden gescheurd en over elkaar heen gelegd. “The way old pictures and papers layered over each other remind me of the depth of memories in our minds, one behind the other, old and obscure.” aldus Dehghan

Baharak Dehghan is actief als organisator van en curator bij de L'Âge d'Or groepstentoonstelling. De surrealistische film L'Âge d'Or (Luis Buñuel, 1930) inspireerde haar tot maken van een hedendaagse versie, maar dan één met verschillende media.
Dehghan zoekt over de hele wereld naar surrealistische kunstenaars en liefhebbers om ze samen te brengen op L'Âge d'Or-evenementen.

Lula Valletta
Lula Valletta (Nederland,1991) is een cut-up artiest en bibliofiel die, wanhopig omdat ze ongeveer 75 jaar te laat geboren is, probeert daar verder te gaan waar de avant-garde toendertijd is gebleven; het verwerpen van de logica, de rede en de esthetiek van de moderne kapitalistische samenleving om in plaats daarvan uitdrukking te geven aan onzin, irrationaliteit en anti-burgerlijk protest.

Samen met 'underdog-dichter' Mr. Pelham vormt Valletta het collectief Arpsianism. Ze schonk de wereld het C.U.M. (Cut-Up Manifesto) en gelooft sterk dat collage de basis is van alle kunst en creatie.
Exemplaren van haar collagekunst zijn in eigen beheer uitgegeven in een reeks boekjes.

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn: Gaye Black, Leonor Faber-Jonker, Baharak Dehghan, Lula Valletta, Tinca Veerman, Lydia Mojzis, Caro Mantke, Eva Elaine, Marjolijn van der Meij, Betty Klaasse, Bettina Hönig en Stephanie Herremans.

Meer informatie over Baharak Dehghan, Lula Valletta en L'Âge d'Or:
http://www.baharak.nl/
https://lulavalletta.com/
www.lagedorevent.com
https://www.facebook.com/events/303343107783407/
 


Tweede Tuindwarsstraat 4
1015 RZ Amsterdam
info@kunstkan.nl

Openingstijden
Donderdag t/m Zaterdag
13.00 t/m 18.00
︎   ︎  ︎ ︎